Crowdfunding

Beste potentiële investeerders in voedselzekerheid.

 

Op dit moment hebben wij de bijzondere mogelijkheid om onze boerderij over te kopen van de gemeente, maar hiervoor hebben wij uw hulp nodig. Met uw investering kunnen wij de boerderij financieren en verder ontwikkelen. Op deze pagina kunt u de drie verschillende manieren lezen waarop u ons kunt helpen onze droom te verwezenlijken en te investeren in de toekomst van duurzame voedselproductie.

Mocht u na het lezen van de informatie op deze pagina geïnteresseerd zijn in het investeren in onze mooie boerderij dan vindt u onder aan deze pagina een intentieverklaring die u in kunt vullen. Hiermee kunnen wij aan Gemeente 's-Hertogenbosch aannemelijk maken dat wij de financiële middelen beschikbaar kunnen hebben voor de koop. Mocht u na het lezen nog vragen hebben  en/of meer informatie willen vul dan s.v.p. het contactformulier in, mail ons of bel ons. Wij zullen dan z.s.m. contact met u opnemen.

Dank u wel voor uw tijd, het lezen en uw steun aan onze boerderij.

 


Optie #1: Donateur van Boerderij De Puurste Zuivel
De eerste en eenvoudigste manier om onze boerderij te steunen is met een donatie. Iedere donatie, klein en groot, brengt ons dichterbij het verwezenlijken van onze droom; het veilig stellen van onze prachtige boerderij zonder dat we daarbij afhankelijk hoeven zijn van een bank.

Iedere Donateur van Boerderij De Puurste Zuivel krijgt als dank regelmatige updates van de ontwikkelingen van onze boerderij in een speciale nieuwsbrief en wordt uitgenodigd voor een jaarlijkse Kalfjes Dag. (Voor meer informatie over de Kalfjes Dag zie verderop op deze pagina)

Wij zijn iedereen die ons helpt en steunt eindeloos dankbaar en willen dit dan ook graag laten merken.

Doneren kan contant of door een storting op rekeningnummer NL84 ABNA 0521 542 537 o.v.v. “Donatie“


Optie #2: Financierder van Boerderij De Puurste Zuivel
De tweede optie die er is om ons te helpen in het verwezenlijken van onze financieel onafhankelijke droom is het worden van Financierder van Boerderij de Puurste Zuivel door het verstrekken van een persoonlijke lening.

In deze vorm leent u €500,- (of een veelvoud daarvan) aan onze boerderij. Deze onderhandse lening heeft een looptijd van vijf jaar en u ontvangt daarop per jaar 5% rente in waardebonnen voor producten van onze boerderij. Deze waardebonnen worden u ieder jaar opgestuurd samen met de uitnodiging voor de jaarlijkse Kalfjes Dag op onze boerderij. (Voor meer informatie over de Kalfjes Dag zie verderop op deze pagina)


U ontvangt van ons een lening-overeenkomst waar alle afspraken zeer helder in omschreven staan.


Optie #3: Certificaathouder van Stichting “De Vrije Vesting”
De derde optie om ons te steunen in de verwezenlijking van onze droom is door mede eigenaar te worden van het onroerende goed van onze boerderij en certificaathouder te worden in de stichting “De Vrije Vesting”. U kunt certificaten kopen voor een bedrag van €5000,- (of een veelvoud daarvan) en hierop ontvangt u 3% rendement per jaar. Boerderij de Puurste Zuivel zal de boerderij pachten van de Stichting “De Vrije Vesting”. De Puurste Zuivel staat inmiddels bekend om haar ondernemerschap en lokale afzet. Daarmee is de Puurste Zuivel een gemeenschaps- en toekomstgerichte onderneming.
Als certificaathouder investeert u hiermee in, voedselzekerheid, duurzame veehouderij en landbouw en in de de groei en het behoud van de biodiversiteit. Uw investering maakt het mogelijk om onze prachtige boerderij werkelijk vrij te maken en te houden.

Alle certificaathouders zullen, naast de uitnodiging voor de jaarlijkse Kalfjes Dag (zie verderop op deze pagina), ook uitgenodigd worden voor een Vrije Vesting dag. Hier zult u feestelijk ontvangen worden, uitgebreid rondgeleid worden langs alle prachtige delen van onze boerderij en zult u deelgenoot gemaakt worden van alle plannen en groeipotenties van onze boerderij. Wij willen graag van u horen wat u bewogen heeft te investeren en wat u belangrijk vindt.

Als u geïnteresseerd bent om Certificaathouder van Stichting “De Vrije Vesting” te worden stuur ons dan s.v.p. middels onderstaand contactformulier een bericht en dan zullen we u de uitgebreide financiële informatie toesturen.

 


Jaarlijkse De Puurste Zuivel Kalfjesdag
Ieder jaar organiseren wij een dag waarop we met elkaar van onze boerderij en al het prachtigs wat daarop gebeurt kunnen genieten. Met rondleidingen, workshops, lezingen, een BBQ en nog veel meer.

Wij zijn iedereen die ons helpt en steunt eindeloos dankbaar en willen dit dan ook graag laten merken. Per mail ontvangen alle mensen die ons ondersteunen een uitnodiging en programma voor de Kalfjesdag waar we u gaan verwennen en informeren.

 


Een overzicht van onze boerderij

Bij wie:

Carel van Acht

A2A2 de Puurste Zuivel - boerderij.

 

 

 

 

Wat wij doen:

 • Koeien melken, verzorgen
 • Kalveren (op)fokken, verzorgen
 • Grasland bewerken zodat koeien en kalveren gras kunnen eten.
 • Melk verzuivelen tot: yoghurts, puddings, chocomelk, room.
 • Melk verwerken tot: kaas en kruidenkazen
 • Melk verwerken tot: boter, karnemelk en kefir
 • Zoveel mogelijk onze eigen zuivel verkopen op de weekmarkten Overige  zuivel vermarkten via winkels
 • Uitbreiden thuisverkoop, naar 2 of 3 dagen
 • Opstarten aan huis verkoop, regio Den Bosch - Tilburg

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar ligt onze mooie boerderij?:

Nieuwe Dijk 2

5216 VV  ’S-HERTOGENBOSCH

Gelegen tegenover het provinciehuis in de polder.

 

 

 

Waarin wij van plan zijn te investeren:

 • Langgevelboerderij 40 meter lengte, inclusief woning, nr.2
 • Vrijstaand woonhuis, nr. 1a
 • Ligboxenstal, capaciteit 60 stuks melkvee
 • Jongveestal, capaciteit 50 stuks jongvee
 • Zichtstal, vergaderruimte, opslag-/koelruimte
 • Zuivelbereidingsruimte, magazijn t.b.v. flessen en potten
 • Kaasmakerij, tevens kaasopslag
 • Stalletje 10 meter x 10 meter, potentie: B&B
 • Zolderverdieping, 40 meter lengte, potentie: studenten studio’s
 • Bouwblok als ondergrond, 12.500 m2
 • Perceel grootte, totaal 15.000 m2
  In totaal wordt 11,5 hectare erbij gepacht, dus tezamen is het 13 hectare.

 

 

 

Samen maken wij het verschil!

 Intentieverklaring

Hierbij verklaar ik met volledige overtuiging mijn intentie om Carel van Acht financiële steun te verlenen voor de aankoop van Boerderij De Puurste Zuivel. Ik ben mij ten volle bewust van het belang van voedselzekerheid, duurzame veehouderij, landbouw en biodiversiteit, en ik ben vastbesloten om actief bij te dragen aan deze cruciale aspecten van onze samenleving.

 

 1. Leningsoptie:
  Ik heb de intentie een lening te verstrekken van €500 (of een veelvoud daarvan) tegen een jaarlijks rentepercentage van 5% uitbetaald in producten van de boerderij (winkelwaarde).


 2. Certificaatoptie:
  Ik heb de intentie om certificaten te kopen ter waarde van €5000 (of een veelvoud daarvan) tegen een jaarlijks rendement van 2%. Door deze certificaten te verwerven word ik graag lid van de stichting De Vrije Vesting en mede-eigenaar van het onroerend goed van de boerderij.

 
Geen verplichting

Met het invullen en ondertekenen van deze intentieverklaring verplicht u zich tot niets. U verklaart enkel dat u de oprechte intentie heeft om Carel van Acht financieel  te ondersteunen in de aankoop van zijn duurzame en kleinschalige boerderij.

Wij houden u op de hoogte
Wanneer u deze intentieverklaring invult en verzend zullen wij u op de hoogte houden van de vorderingen door middel van een speciale nieuwsbrief waar u zich ieder gewenst moment weer voor uit kunt uitschrijven.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.